Een USB-wandcontactdoos is een stopcontact met een geïntegreerde en afneembare USB-stekker.

Het belangrijkste doel van dit soort stopcontacten is het vergemakkelijken van het voeden of opladen van elektronische apparaten met behulp van een gestandaardiseerde poort, zoals die op alle computers te vinden is.

Een USB-stopcontact heeft verschillende voordelen ten opzichte van gewone stopcontacten: het voorkomt het verlies van stopcontacten en vermindert de warboel van kabels.

Je kunt ook uw eigen oplader gebruiken zonder dat je met lompe eendelige modellen hoeft te sjouwen. Je kunt het aantal stopcontacten in je huis of kantoor gemakkelijk verhogen door meer dan één apparaat tegelijk op te laden, wat erg handig kan zijn wanneer je dingen zoals laptops en telefoons probeert op te laden. Daarnaast betekent het compacte formaat dat het niet uitsteekt of een obstructie veroorzaakt.

Het is plug and play, wat betekent dat er geen drivers geïnstalleerd hoeven te worden, het detecteert automatisch het aangesloten apparaat en begint met opladen. USB-wandcontactdozen hebben ook een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting.

Dit stopcontact is niet alleen veiliger maar ook praktischer dan gewone stopcontacten, omdat je je eigen oplader kunt gebruiken zonder dat u met lompe eendelige modellen hoeft te sjouwen. Je kunt meerdere apparaten tegelijk opladen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen of bestaande stopcontacten in je huis of kantoor te verliezen. Hij past perfect in kleine ruimtes, zodat je geen hinder ondervindt van grote universele laders die je niet kunt meenemen wanneer je het huis verlaat.