Waarom kiezen voor aluminium ramen?

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

Aluminium ramen zien we voornamelijk terug bij bedrijfspanden of grote gebouwen, maar ook in de bouw voor particulieren zien we ze steeds vaker terug. Aluminium heeft veel voordelen en zou je dus zeker moeten overwegen bij de bouw van je huis of aanbouw, maar welke voordelen zijn er dan? Dat zullen we je in dit artikel uitleggen.

Voordelen aluminium

Aluminium is erg sterk en kan daardoor bijvoorbeeld makkelijk gebruikt worden bij de bouw van een vliesgevel. Vliesgevels zijn gevels die over het algemeen niet dragend zijn. Dit betekent dat ze niet onder druk staan van de krachten die een constructie met zich mee brengt. Hoewel de gevel dus geen dragend vermogen hoeft te hebben moet het wel sterk genoeg zijn om zware glazen ramen op hun plek te houden. En dit is zeker iets waar aluminium raamprofielen geschikt voor zijn.

Doordat het zo sterk is heb je vaak maar weinig materiaal nodig. Dit zorgd voor een slanke uitstraling en je ziet hierdoor minder profielen en meer ramen. Dit kan je echt het gevoel geven alsof je je buiten bevindt. Daarnaast komt er ook veel licht binnen, wat over het algemeen als erg aangenaam wordt ervaren.

Tot slot kan er wel gezegd worden dat aluminium raamprofielen het minste onderhoud met zich meebrengen. Het materiaal is namelijk goed bestand tegen vocht, verandert weinig van kleur en trekt vrijwel geen vuil aan.

Nadelen aluminium

Er zijn zoals overal ook enkele nadelen te noemen. Om te beginnen is aluminium een stuk duurder dan andere alternatieven. Daarnaast is het moeilijk om eventuele schade te herstellen. Krassen krijg je bijvoorbeeld moeilijk weg. Tot slot is de thermische isolatie van aluminium een stuk minder dan bijvoorbeeld hout of pvc.

Reageren is niet mogelijk.