Als u boktorren in de buurt van uw bomen hebt opgemerkt, is het belangrijk dat u meteen actie onderneemt. Dit ongedierte kan aanzienlijke schade aan uw bomen veroorzaken als u het niet behandelt. In deze blogpost bespreken we hoe u boktorren kunt herkennen en hoe u ze het beste kunt bestrijden. We zullen ook tips geven om uw bomen te beschermen tegen toekomstige aantastingen.

Wat zijn boktorren?

Boktorren zijn een soort houtboorkevers. Ze ontlenen hun naam aan hun lange antennes, die tot twee keer zo lang kunnen zijn als hun lichaam. Dit ongedierte wordt aangetrokken door dode of stervende bomen, maar ook door gestreste en ongezonde bomen. Boktorren kunnen grote schade aan uw bomen aanrichten als u niet oppast.

Hoe boktorren herkennen?

Boktorren zijn het meest actief tijdens de zomermaanden. Als u kleine gaatjes in de schors van uw boom ziet, is dat een teken dat er boktorren aanwezig zijn. U kunt ook zaagselachtig materiaal zien rond de basis van de boom. Dit wordt kaf genoemd en het is een teken dat de kevers zich in de boom boren. Als u deze tekenen ziet, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen.

Hoe bestrijdt u boktorren?

Als u denkt dat u boktorren in uw bomen heeft, is het belangrijk om meteen contact op te nemen met een professioneel bestrijdingsbedrijf, zoals Bestrijdingsdienst. Zij kunnen de situatie beoordelen en bepalen wat de beste manier van handelen is. Boktor bestrijden kan gedaan worden met behulp van bestrijdingsmiddelen en/of het plaatsen van vallen.

Boktorren voorkomen

De beste manier om boktorren te voorkomen is door uw bomen gezond te houden. Controleer regelmatig op tekenen van stress, zoals dode takken, en onderneem actie om deze problemen aan te pakken.

Neem ook contact op met een professionele boomverzorger om uw bomen regelmatig te laten inspecteren en behandelen tegen ongedierte.