Wil je een hypotheek execution only afsluiten dan gaat dit net even anders dan bij een andere hypotheekvorm. Er zijn talloze soorten hypotheken en de hypotheek execution only is slechts een van velen. Toch kiezen steeds meer mensen voor deze vorm omdat het zorgt voor meer gemak en minder kosten.

Is het zo simpel?

Hypotheek execution only

Nee, dat is het niet. In eerste instantie zal iedereen het fijn vinden om meer gemak en minder kosten te hebben. Maar daarvoor is wel ruime basiskennis nodig. Een hypotheek afsluiten is ingewikkeld. Bovendien is een hypotheek in feite een soort lening. Het is dus belangrijk dat je weet waar je aan begint.

Financieel adviseur

De meeste hypotheekvormen verplichten je advies in te winnen van een financieel adviseur. Als jij voor het eerst een hypotheek afsluit of je hebt er gewoon weinig verstand van, dan is dat zeker aan te raden. De hypotheek execution only biedt je geen financieel advies. Je maakt de beslissing helemaal zelf en draagt dus ook zelf de verantwoordelijkheid. Je moet voor jezelf berekenen of de hypotheek draagbaar is, nu en in de toekomst.

Hypotheek execution only

Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je kosten bespaart. Het adviesgesprek is niet meer nodig en dat scheelt zo honderden euro’s. Er zijn wel financiële wetten die bepalen dat wanneer je een hypotheek execution only wil afsluiten, je moet kunnen aantonen dat je de basiskennis hebt om verantwoord een hypotheek af te sluiten. Dit gebeurt in de vorm van een toets.