ovale tafel van hout

Je wilt graag een houten eettafel aanschaffen, maar je twijfelt nog over de vorm? Wordt het een ronde, een vierkante of een ovale tafel van hout? Wat past het beste bij jouw interieur? Met hout maak je in ieder geval al een mooie en duurzame keus. En dit materiaal past bij elke stijl.

Vierkante tafel

Vierkante tafels zijn handig. Je hebt natuurlijk vier gelijke zijdes. Je kunt deze eventueel tegen de muur schuiven. Bij een ronde en een ovale tafel van hout lukt dat natuurlijk niet. Dus heb je niet al te veel ruimte, dan kan vierkant een hele goede keus zijn. Verder is deze vorm handig als je graag spelletjes doet aan de tafel. Iedereen kan even goed bij het spelbord. Het enige nadeel zouden de hoeken kunnen zijn. Kinderen kunnen zich hieraan eventueel bezeren.

ovale tafel van hout

Ovale tafel

Ovaal is lekker uniek. Niet heel veel mensen hebben een ovale eettafel van hout. Dus is standaard en doorsnee niet aan jou besteed en heb je het liefst iets anders dan anderen, dan kun je zeker voor ovaal kiezen. Het is ook lekker speels en doet het goed in vrijwel elk interieur. Heb je een smalle ruimte waar de eettafel moet komen, dan is ovaal helemaal perfect. Verder zijn er geen hoeken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat kleine kinderen zich daaraan bezeren. Daarnaast zit het heel gezellig aan een ovale eettafel, omdat iedereen alle andere personen uitstekend aan kan kijken.

Ronde tafel

Is je eetkamer niet al te groot? Dan kun je zeker een ronde eettafel nemen. Rond neemt minder ruimte in beslag dan rechthoekig. Verder is rond extra veilig voor kleine kinderen, omdat ze zich niet aan de hoeken kunnen bezeren. Een ronde tafel heeft ook altijd iets gezelligs. Iedereen kan de andere personen goed aankijken. Tijdens een uitgebreide maaltijd is dat toch wel net zo fijn. Niemand zit aan de kop van de tafel en de afstand is eigenlijk tussen iedereen die tegen over elkaar zit even groot.