houten lijst

Een mooie foto verdient uiteraard een plekje waar je hem dagelijks kunt bekijken. Daarom is het ook een goed idee om in je woning een aantal plekjes uit te zoeken waar jij je favoriete foto’s kwijt kunt. Echter is niet elk plekje in huis geschikt voor het eenzelfde formaat foto. Op de vensterbank of schouwmantel kun je namelijk het beste een aantal kleine foto’s plaatsen. Daarentegen kun je aan de muren juist vaak grotere familie-of portretfoto’s hangen middels een mooie lijst 50×70. Het kiezen van de juiste fotolijst kan best lastig zijn. Daarom helpen we je een handje op weg.

Fotolijsten voor kleinere foto’s

Wanneer je graag een aantal mooie foto’s kwijt wilt op je vensterbank, naast je bed of op een plank of schouwmantel kun je het beste op zoek gaan naar kleinere fotolijstjes. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine foto waar jijzelf met een dierbare op staat mooi plaatsen in een 20×30 fotolijst. Bovendien zijn kleinere fotolijstjes ook zeer leuk om abstracte foto’s in te plaatsen. Abstracte foto’s kunnen namelijk een moderne of juist klassieke touch geven aan je woonkamer waardoor je juist een fris of warm gevoel kan creëren. In zeer kleine fotolijsten van bijvoorbeeld 15×20 kun je ook mooie foto’s of afdrukken van symbolen of (huis)dieren kwijt.

Fotolijsten voor grotere foto’s

Naast een aantal leuke en dierbare kleine foto’s zijn er natuurlijk ook een aantal ‘kopstukken’ die een zeer mooi plekje verdienen. Denk bijvoorbeeld aan familie foto’s of foto’s samen met andere dierbaren. Ook kun je een mooie foto die je op reis hebt gemaakt, zoals de skyline van je favoriete stad, een plekje geven in een grotere lijst. Een goed formaat voor een grotere fotolijst is de lijst 50×70. Dit formaat lijst kun je zeer mooi aan de muur hangen. De lijsten zijn vaak zeer stevig en simpel te bevestigen aan de hand van een ijzeren nagel. Koop in ieder geval altijd een lijst die goed bij de rest van je interieur past.