Een inbraak kan een hoop schade aanrichten, zowel materieel als emotioneel. Het liefst zou iedereen een inbraak daarom zo goed mogelijk willen voorkomen als dit mogelijk is. We zullen je in dit artikel een aantal tips geven, die je kunt gebruiken om inbrekers buiten te houden. Want met name een gelegenheidsinbreker (iemand die weinig voorbereid) kun je makkelijk afschrikken. We zullen je op de hoogte brengen van enkele methoden en hoe je je ertegen kunt weren.

Het afbreken van de cilinder

Bijna alle deur in Nederland zijn beveiligd aan de hand van een cilinderslot. Veel mensen zijn hiervan niet op de hoogte, maar de cilinder kan in veel gevallen uit het slot worden getrokken. Je kunt je hiertegen weren door een anti-kerntrek cilinder te kopen. Deze maakt het onmogelijk om die cilinder uit het slot te trekken.

Flipperen en hengelen

Misschien wel de meest gebruikte methode: flipperen. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van pasjes om een deur open te maken. Als je de deur namelijk niet helemaal dicht draait is hij door middel van een pasje tussen het kozijn makkelijk te openen. Sla dus nooit de deur zo achter je dicht als je het huis verlaat. Bij hengelen is de deur ook niet dichtgedraaid en probeert de inbreker via de brievenbus de deur open te krijgen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een klerenhanger of een stuk ijzerdraad om de deur open te hengelen. DIt is vaak zelfs mogelijk bij een elektrische deuropener, dus draai ook deze altijd op slot.
Tot slot zijn er nog andere methoden, zoals het intrappen van een raam of deur of het naar binnensluipen. Mocht je slachtoffer zijn geweest van een inbraak, bel dan altijd zo snel mogelijk de politie, deze slagen vaak in het opsporen van de inbrekers. Mocht je een slotenmaker zoeken in de regio van Den Haag, dan kan ik slotenmaker Den Haag aanraden. Zij waren bij mij snel ter plaatsen en hebben de schade goed kunnen verhelpen.