De badkamer van tegenwoordig is veel meer dan een plek om je even te wassen. Als je jouw badkamer mooi ontwerpt of laat ontwerpen, dan kun je een heerlijke wellnessruimte in je huis realiseren waar je kan ontspannen. Met houtlook tegels badkamer is dit een optie. Hout is een natuurlijk product, dit geeft een warme en prettige uitstraling. Een andere eigenschap van hout is dat het helemaal niet tegen water kan. Houtlook tegels zijn van keramiek en hebben een glazuurlaag. Het ziet er mooi uit en lijkt tegenstrijdig, maar je kan houtlook tegels badkamer zelfs in de douche doorleggen. Kun je het je al voorstellen, het water dat prachtig over die ‘houten’ vloer stroomt?

Houtlook tegels badkamer: hoe echt lijken ze?

Door innovaties van tegelfabrikanten, kunnen ze een print op de tegel aanbrengen en met een embossing effect zelfs de structuur van hout nabootsen. Het resultaat is een houtlook tegel die op het oog niet van echt hout te onderscheiden is. Doordat het formaat ook gelijk is aan hout, kun je zelfs een visgraat vloer in de badkamer doorleggen. Liever gewoon een planken vloer? Houtlook tegels badkamer zijn ook in een formaat zoals dat van houten planken verkrijgbaar. Hierdoor lijken houtlook tegels net echt en zijn ze toepasbaar in iedere ruimte en ook op vloerverwarming.

Hoe maak je met houtlook tegels de badkamer mooi?

Zowel de wanden als vloeren kun je met houtlook tegels betegelen, echter het mooiste effect geeft een combinatie met andere tegels. Dit kunnen andere natuurlijk ogende tegels zijn, zoals marmerlook tegels of betonlook tegels. Maar, ook met aardse tinten of wit, grijs of antraciet, komen houtlook tegels mooi tot hun recht. Je gebruikt dan de houtlook tegels voor een wand, badkamermeubel, de muur achter de douche of de gehele doucheruimte. Je plaatst de andere, meer neutrale tegels op de andere oppervlakten. Als je een inbouw bad hebt, kun je ook prachtig de buitenkant hiervan met houtlook tegels badkamer betegelen.

Welke houtlook tegels kiezen?

Het mooie van houtlook tegels is dat er geen boom voor gekapt is. Maar een ander voordeel hiervan is dat de designers die bij de tegelfabrikanten werken, de vrije hand hebben in de mooiste effecten ontwerpen. Patronen en kleuren die met echt hout niet mogelijk zijn, kunnen wel in houtlook tegels gemaakt worden. Denk aan houtkleuren die niet voorkomen, zoals prachtige antraciet houtlook tegels. Wanneer je houtlook tegels gaat kopen, oriënteer je dan goed. Stap af van het plaatje wat je bij een houten vloer in je hoofd hebt, en laat je verrassen met de prachtige designs in houtlook tegels. Je kunt vaak een sample bij tegelwinkels bestellen om in je eigen badkamer te kijken welke houtlook tegels badkamer het beste passen.

Tips voor houtlook tegels leggen

Wanneer je houtlook tegels badkamer gaat leggen, houd er dan rekening mee dat tegels altijd in kleur een paar procent kunnen afwijken van elkaar. Om te voorkomen dat je dit ziet, werk je altijd met verschillende dozen door elkaar. Een eventueel kleurverschil valt dan nauwelijks op. Doordat houtlook tegels een motief hebben, zijn er meestal een zestal tegels uniek. Om dit niet op te laten vallen, leg je tegels die identiek zijn nooit naast elkaar. Als er een legpatroon is, volg je deze. Moet je zelf een legpatroon bepalen? Doe dit dan eerst, nog voordat je ze vast gaat lijmen.