Het inrichten en besluiten van je interieur kan best lastig zijn. Hier zitten veel aspecten die je allemaal kunt behandelen maar met dit artikel zullen wij ingaan op kleuren en raamdecoratie. Zo kun je de basis van je appartement of huis goed neerzetten en vanuit hier verder gaan qua inrichting. In dit onderdeel van het proces hoef je nog geen stijlkeuzes echt vast te leggen maar is het wel slim al dingen uit te sluiten.

Kleuren

Natuurlijk zul je aan een paar kleuren hebben vastgelegd met muren, vloer en eventuele meubels die er al in staan. Toch kun je meer kanten op dan dat je denkt met kleuren in je huis en vooral je raamdecoratie. Wil je voor een donkere sfeer gaan hoef je niet per se zwart of grijs gaan, je kunt met neutrale donkere kleuren een koel of warm effect creëren. Het is ook goed om te beslissen of je de raamdecoratie als accent kleur wil, denk aan felle opvallende kleuren of het juist wilt laten wegvallen in het interieur. Door te kijken of je wilt verruimen (waar meer lichte kleuren bij passen) of het huiselijke wilt benadrukken (neutraal of donker) kun je het eindresultaat nog openlaten maar wel een keuze maken waar je verder mee kan.

Materialen

Nu zijn kleuren niet de enige varianten in raamdecoratie, je kunt ook kijken naar wat voor materialen je wil. Denk aan verschillende soorten stoffen voor gordijnen zoals:

–        Katoen

–        Suede

–        Dubbel gevoerd

–        KantZo heb je nog duizend soorten stoffen waar je uit kunt kiezen. Dan krijg je ook nog de rolgordijnen, de houten jaloezieën, lamellen, de papieren opvouw gordijnen en ga maar zo door. Lees je in wat bij wat voor ramen past, bijvoorbeeld als je een lang groot afgebroken raam hebt is de kans klein dat er een jaloezie van deze maat bestaat. Dan zou je of meerdere jaloezieën op één raam moeten hangen of kiezen voor op maat laten maken, natuurlijk gaat het maar tot een bepaalde lengte. Je kunt dan wel van alles willen maar kan dit ook worden uitgevoerd.

Bron: www.123jaloezie.nl