Is een serre maken van je balkon een realistisch idee? Dat is de vraag die in dit artikel wordt besproken. Een serre zijn in vele huizen en dan vooral oudere huizen terug te vinden, maar een serre maken van je balkon, oftewel een balkon serre is toch een beetje een ander verhaal. In dit artikel vind je diverse inspirerende ontwerpideeën over de mogelijkheid om van je balkon een serre te maken. Het korte antwoord is ja! Een nieuwe en unieke serre geeft de woning een ruimte om echt van te genieten. Wanneer je een serre aan je woning wilt toevoegen, zijn er een aantal stappen die je moet nemen. Je vindt hier een stapsgewijze korte handleiding om je droom van een serre op je balkon te kunnen realiseren. 

Praat met een ontwerper

Je moet met een architect praten om te zien of de visie die je hebt mogelijk is. Je moet ervoor zorgen dat wat je voor ogen hebt realistisch en veilig genoeg is om je eigen serre te maken. Helaas is een serre op een meter lang balkon op de tiende verdieping van een appartementencomplex waarschijnlijk geen mogelijkheid. 

Toestemming vragen

Zodra je de details met een architect hebt uitgewerkt, moet je contact opnemen met de woningbouw en of gemeente en misschien ook je omliggende buren om een bouwvergunning te krijgen. In de meeste van deze gevallen heb je toestemming nodig voordat je een bouwer belt, maar het is ook mogelijk dat je dat niet doet. Het hangt allemaal af van de exacte details van je huis.

Zoek een competente aannemer

Zorg ervoor dat je een gekwalificeerde en deskundige aannemer vind om de plannen van de architect op zich te nemen, want een ontwerp van een balkon serre kan een uitdaging zijn. Misschien is het wel de eerste keer dat je aannemer een dergelijk project op zich neemt, dus goed afgeronde kennis is wat het project het meest ten goede zal komen. Samen met de aannemer kan je verder kijken wat de mogelijkheden zijn voor je balkon serre en wat voor soort balkonbeglazing er nodig is, bij metalura.nl vind je diverse soorten en zo is er voor ieder wat wils te vinden.