PVC afvoerbuizen hebben we allemaal in huis. Ze worden thuis gebruikt voor de afvoer van afvalwater uit sanitair en huishoudelijke apparaten, zoals toiletten, douches, wastafels, wasmachines en vaatwassers. Ze zijn lichtgewicht, sterk, duurzaam en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populair materiaal zijn voor afvoersystemen in huizen. Toch is het lang niet eenvoudig om ze zelf in het geheel aan te leggen. Meestal heb je hiervoor een loodgieter nodig, tenzij er een eenvoudig koppelstuk van pvc moet worden vervangen op een centrale plek, zoals onder de zinkbak. Waar let je op?

Zelf een koppelstuk of afvoerbuis vervangen?

Een PVC koppelstuk of afvoerbuis moet vervangen worden als het beschadigd is, lekt, verouderd of vervormd is (dit kan door grote hitte bijvoorbeeld). Het is ook belangrijk om regelmatig te inspecteren of te vervangen als er tekenen zijn van slijtage, zoals scheuren, barsten of vervaging van de kleur. Het tijdig vervangen van een koppelstuk of afvoerbuis kan lekkages en andere problemen voorkomen.

Bij het gebruik of vervangen van PVC afvoerbuizen of koppelstukken moet je op de volgende zaken letten:

  • Gebruik het juiste formaat en type buis voor de specifieke toepassing.
  • Controleer of er geen lekkage optreedt.
  • Vermijd scherpe bochten en knikken in de buis die de stroom van het afvalwater kunnen vertragen of belemmeren.
  • Gebruik de juiste lijm en schroeven voor de verbindingen.

PVC onderdelen kopen

PVC afvoerbuizen en koppelstukken kun je het beste bij de speciaalzaak kopen, zoals bij de PVC Handel. Op deze wijze weet je dat de kwaliteit is gegarandeerd en je allerhande maten, accessoires en professionele onderdelen terug kunt vinden. Daarnaast kun je bij een speciaalzaak terecht voor advies op maat, zodat je niet alleen voor de klus staat, maar kunt rekenen op vakkundig advies.