U zou wel graag meer ruimte willen in huis, maar door de krapte op de huizenmarkt kan het lastig zijn om bijvoorbeeld grote te gaan wonen. Huizen zijn onbetaalbaar geworden. Daarom in dit artikel enkele handige ruimtebesparende ideeën die de bank niet breken, dank aan het multifunctioneel inzetten van een antieke boekenkast. Zo is een antieke boekenkast niet alleen in te zetten om boeken in op te bergen, maar is deze ook leuk in te richten met bijvoorbeeld enkele kleine plantjes, beeldjes en kan er verlichting ingebouwd worden. Door creatief om te gaan met de huidige ruimte en eventueel andere (soorten) meubilair is het mogelijk om met de middelen die je hebt extra ruimte te creëren.

Zitten en opbergen tegelijk

Zo zijn er ook mogelijkheden om spulletjes op te bergen in bijvoorbeeld zitoppervlaktes. Een klepbank is bij uitstek geschikt voor het opbergen van spullen. De zitting van deze bank klapt namelijk omhoog. Hierdoor ontstaat er een ruimte waar uit het zicht van gasten van alles opgeborgen kan worden. De klepbank is ook nog eens een prachtige bank om te zien. De klassieke lijnen en vormgeving zorgen voor een rustgevende look.

Opruimen is natuurlijk ook een idee

Op Netflix is deze dame bekend geworden door haar manier van opruimen. Marie Condo is een genoemde ‘opruimcoach’. Mensen die lastig van spulletjes af kunnen, die niet goed weten wat ze wel en niet kunnen missen worden geholpen door systematisch en met ‘gevoel’ afscheid te nemen van een grote hoeveelheid huisraad. Door meer minimalisme na te streven ontstaat er een rustiger geheel. Kijk dus eens goed rond en bedenk welke spullen u niet zo vaak gebruikt, welke u wellicht weg kunt geven aan het goede doel. Zo heeft u niet alleen een opgeruimd huis, maar kunt u ook een ander er blij mee maken.