licht

Ledstrips zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege hun veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Of je nu je huis wilt verfraaien, een gezellige sfeer wilt creëren, of functionele verlichting nodig hebt, led strips zijn een uitstekende keuze. Maar waar plaats je deze ledstrips om het maximale effect te bereiken? In deze blog bespreken we de beste plekken om ledstrips te plaatsen en hoe je ze optimaal kunt benutten. 

In de woonkamer 

De woonkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis en biedt veel mogelijkheden voor creatieve verlichting met ledstrips. Hier zijn enkele ideeën: 

 • Plafondverlichting: Plaats ledstrips langs het plafond om een sfeervolle indirecte verlichting te creëren. Dit kan vooral effectief zijn in de avonduren, wanneer fel licht niet nodig is. 
 • Achter de televisie: Verminder de belasting van je ogen tijdens het kijken naar televisie door ledstrips achter je tv te plaatsen. Dit zorgt voor een zachte achtergrondverlichting en een prettige kijkervaring. 
 • Onder meubels: Verlicht de onderkant van je meubels, zoals banken of kasten, om een zwevend effect te creëren. Dit geeft een moderne en stijlvolle uitstraling aan je woonkamer. 

In de keuken 

De keuken is een plek waar goede verlichting cruciaal is. Ledstrips kunnen zowel functioneel als decoratief zijn in deze ruimte: 

 • Onder keukenkastjes: Plaats ledstrips onder de bovenkasten om het werkblad te verlichten. Dit zorgt voor beter zicht tijdens het koken en een mooie lichtverdeling. 
 • In kasten en lades: Installeer ledstrips in keukenkasten en lades om gemakkelijk te zien wat erin zit. Dit is vooral handig in donkere hoekjes. 
 • Plintverlichting: Ledstrips langs de plinten geven een subtiele verlichting en voegen een moderne touch toe aan je keuken. 

In de slaapkamer 

In de slaapkamer draait het om ontspanning en sfeer. Hier kunnen ledstrips een grote rol spelen: 

 • Achter het hoofdeinde: Plaats ledstrips achter het hoofdeinde van je bed voor een zachte, indirecte verlichting die perfect is om te ontspannen. 
 • Onder het bed: Ledstrips onder het bed kunnen als nachtlampje dienen en geven de kamer een sfeervolle uitstraling. 
 • In kasten en kledingrekken: Voorzie je kledingkasten en -rekken van ledstrips om een goed overzicht te krijgen van je kleding, zelfs in de vroege ochtenduren. 

In de badkamer 

Ook in de badkamer zijn ledstrips een slimme toevoeging: 

 • Spiegelverlichting: Plaats ledstrips rondom de spiegel voor gelijkmatige verlichting tijdens het scheren of make-up aanbrengen. 
 • Onder badkamermeubels: Creëer een luxe spa-achtige sfeer door ledstrips onder wastafels of kasten te installeren. 
 • In de douche: Speciale waterdichte ledstrips kunnen in de douche worden geplaatst voor een moderne en ontspannende douche-ervaring. 

In de tuin 

Vergeet ook de buitenruimtes niet. Ledstrips kunnen je tuin tot leven brengen: 

 • Langs paden en opritten: Verlicht wandelpaden en opritten met ledstrips om veiligheid en een uitnodigende uitstraling te bieden. 
 • Op terrassen en balkons: Creëer een gezellige sfeer op je terras of balkon door ledstrips langs de reling of onder de zitplaatsen te plaatsen. 
 • In plantenbakken: Gebruik ledstrips om je planten en bloemen te accentueren, waardoor je tuin ook ’s avonds prachtig verlicht is. 

Slimme bediening 

Voor maximale flexibiliteit en gebruiksgemak kun je overwegen om je ledstrips te koppelen aan slimme bediening. Dit maakt het mogelijk om de verlichting via je smartphone of spraakassistent aan te passen, zodat je altijd de juiste sfeer kunt creëren. Voor hoogwaardige led strips met slimme bediening kun je terecht bij Ledprofiel.nl

Door ledstrips op strategische plekken te plaatsen, kun je de verlichting en sfeer in je huis aanzienlijk verbeteren. Of je nu een subtiele achtergrondverlichting wilt of een opvallend designstatement wilt maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Veel succes met het verlichten van je ruimte!

licht