Raamfolie op maat

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor raamfolie. Soms is raamfolie zelf een goede vervanger voor gordijnen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de besparing van de ruimte. Gordijnen zijn hartstikke mooi, maar nemen tegelijkertijd best wel veel ruimte in. Niet echt ideaal als je al niet zo’n grote woonkamer hebt. Daarom kan raamfolie op maat de uitkomst bieden. Je bespaart niet alleen ruimte, maar het is ook nog eens hartstikke hip. Raamfolie is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder bespreek ik ze. Ik geef tevens ook aan wat raamfolie eigenlijk is.

Wat is raamfolie?

Kort gezegd is raamfolie een zeer dunne folie die wordt geplaatst op de binnenkant van het raam. Hieronder worden de voordelen van raamfolies besproken.

Raamfolie op maat

Inkijkwerend

Ten eerste is de raamfolie inkijkwerend. Dit houdt in dat er niemand die over je stoep loopt naar binnen kan gluren. Raamfolie draagt dus bij aan privacy, want niemand kan zomaar even naar binnenkijken.

Warmte- en zonwerend

Door raamfolie heb je niet langer last van de schitterende zonnestralen die naar binnen stralen. Je wordt dus niet verblind door de felle zon en de zonnestralen schijnen niet meer op de televisie, waardoor jij je favoriete televisieprogramma niet meer kunt volgen. Ook werkt het warmtewerend, waardoor de warmte tijdens de warme zomerdagen gewoon buiten blijft. Je hoeft dus niet te investeren in een airco.

Isolerend

Als laatste is raamfolie ook nog eens isolerend. Je kunt makkelijk besparen op je energiefactuur als je investeert in (isolerende) raamfolie. Als je enkel glas hebt, is deze keuze al helemaal ideaal. Wat raamfolie zo isolerend maakt? Tijdens de warme zomerdagen houdt het folie de warmte buiten, terwijl de folie tijdens de winter de warmte juist binnenhoudt. Zo hoeft je kachel of airco minder vaak aan!