In de bouw is samenwerken enorm belangrijk, aangezien je te maken hebt met verschillende partijen en afdelingen die hun eigen taken moeten uitvoeren. Communicatie is hierin de key. Beslissingen moeten worden gedocumenteerd en iedereen moet overal toegang hebben tot de juiste bestanden en documenten. Een Document Management Systeem, zoals die van prostream.app is de oplossing hiervoor. Een DMS biedt namelijk een centrale opbergplaats voor alle documenten die jij nodig hebt tijdens je project.

Betere communicatie

Een goed DMS verbeterd de communicatie tussen de verschillende afdelingen en belanghebbenden in het project. Een aantal voorbeelden hiervan:

  • Een DMS zorgt ervoor dat belanghebbenden, zoals aannemers en onderaannemers, die niet vaak fysiek aanwezig zijn bij vergaderingen wel toegang krijgen tot de informatie die besproken is. Zo weten ze exact hoe het project ervoor staat en kunnen wijzigingen worden doorgegeven.
  • Een DMS zorgt ervoor dat het werk van de projectmanager een stuk makkelijker wordt gemaakt. Bestanden kunnen namelijk eenvoudig worden gedeeld, alle informatie staat een stuk overzichtelijker en zijn er altijd de juiste versies van de documenten.
  • Een DMS helpt de boekhouding ook nog aangezien alle kosten van inkoop direct kunnen worden opgevraagd. Zo is het ook voor deze belanghebbenden een stuk overzichtelijker en makkelijker.
  • Ten slotte kunnen werknemers op de bouwplaats ten alle tijden bij de bestanden en documenten die ze nodig hebben. Hierdoor kan er een stuk efficiënter worden gewerkt en verloopt het proces soepel.

Een goed DMS is dus erg belangrijk. Neem een kijkje op https://www.prostream.app/ wat het voor jouw project kan betekenen.