Rijplaten zijn een ideaal hulpmiddel wanneer je een tijdelijk pad aan wilt leggen of een begaanbaar terrein wilt creëren. Met stalen rijplaten kun je een pad maken dat toegankelijk is voor zowel voetgangers als zware voertuigen zonder het onderliggende terrein erg te beschadigen. Stalen rijplaten zorgen ervoor dat voertuigen niet wegzakken of vast komen te zitten op onverhard terrein, maar zij kunnen ook gebruikt worden om nieuw aangelegde wegen te beschermen tegen beschadigingen. Je kunt rijplaten op verschillende terreinen gebruiken zoals bijvoorbeeld een bouwterrein, kavelpaden, evenemententerreinen of parkeerplaatsen. Voor deze locaties zijn stalen rijplaten de ideale oplossing! 

Voordelen van stalen rijplaten

Er zijn 2 soorten rijplaten, namelijk kunststof rijplaten en stalen rijplaten. Maar wat zijn nou de voordelen en wanneer kies je nou voor stalen rijplaten? In deze blog kom je er achter wat de voordelen zijn van stalen rijplaten. Om het makkelijk te maken noemen we hier 4 voordelen van stalen rijplaten.

Zware belasting

Stalen rijplaten kunnen veel gewicht verdragen. Dit maakt de rijplaten geschikt voor zwaar bouwverkeer zoals bijvoorbeeld vrachtwagens, grote graafmachines, hijskranen, walsen of bijvoorbeeld tractoren. Het gewicht van deze voertuigen is geen enkel probleem. Stalen rijplaten zorgen ervoor dat alle voertuigen terreinen kunnen bereiken waar zij normaal gesproken niet kunnen komen. Dit maakt rijplaten een ideale oplossing voor bijvoorbeeld bouwprojecten. 

Intensief gebruik

Stalen rijplaten kunnen intensief gebruikt worden. Deze rijplaten slijten nauwelijk en gaan decennia lang mee. Op een bouwterrein waar veel verkeer langs komt houden de rijplaten het met gemak uit. Bij sommige projecten liggen de rijplaten maandenlang op dezelfde plek en worden ze iedere dag bereden. Omdat sommige projecten maanden lang duren zijn stalen rijplaten hiervoor uitermate geschikt, je kunt deze platen zonder zorgen laten liggen.

Duurzame keuze

Omdat de stalen rijplaten zo lang meegaan is het een duurzame keuze. Je hoeft de platen, bijna, nooit te vervangen. Wanneer dit wel het geval is, is het voordeel dat deze platen 100% recyclebaar zijn omdat ze van staal zijn gemaakt. Daarnaast zorgen de platen er voor dat auto’s gemakkelijk over terreinen kunnen rijden waar normaalgesproken veel energie verloren gaat door een hoge rolweerstand. Hierdoor wordt de CO2 voetafdruk van het verkeer drastisch verlaagd. 

Wil je als bedrijf een milieubewuste keuze maken, dan kun je bijvoorbeeld stalen rijplaten huren. Huren is een duurzamere optie dan het kopen van rijplaten. Daarnaast heb je als bedrijf niet iedere dag rijplaten nodig en zou kopen zonde zijn en voor onnodige opslag zorgen. Kies daarom voor rijplaten huren. Voldoet een rijplaat niet helemaal naar jouw wensen en behoeften? Geen probleem. Kies  dan voor duurzame draglineschotten kopen

Conclusie

Stalen rijplaten zorgen voor een lagere CO2 voetafdruk en daardoor een duurzame keuze. Ze zijn perfect wanneer je een project voor langere tijd hebt. Zwaar verkeer kan gemakkelijk gebruik maken van de platen en je bespaart geld doordat je makkelijker over de rijplaten kunt rijden dan over een onverharde ondergrond. Zo bespaar je veel brandstof kosten terwijl je een milieubewuste keuze maakt door te kiezen voor het huren van rijplaten. Ook voorkom je dat voertuigen vast komen te staan op onverharde of ongelijke ondergronden.