slimme thermostaat

Als je slim bent neem je een slimme thermostaat ook wel een wifi thermostaat genoemd. Een wifi thermostaat is een geavanceerde versie van de klokthermostaat. Omdat de thermostaat wifi heeft kun je hem met wifi aansturen via een app op je telefoon of computer. 

Dit is natuurlijk handig voor als je net klaar bent met werk en je de verwarming al lekker aanzet. Of het tegenovergestelde; je bent net op je werk en je komt erachter dat je de verwarming nog aan had. Dan zet je hem via je app snel uit en zet je de verwarming weer aan vlak voor je naar huis gaat. Zo voelt het thuis alsof hij nooit uit was geweest, maar bespaar je veel geld, en voel je het wel in je portemonnee!

Waar moet je bij oppassen bij het aanschaffen van een wifi thermostaat?

Met een slimme thermostaat zorg je voor een constante temperatuur in je huis. Maar waar moet je bij opletten als je dit product aanschaft? Ten eerste moet je weten welk verwarmsysteem je hebt. Er zijn twee verschillende systemen: stadsverwarming of centrale verwarming. Heb je een cv-ketel? Dan is de aan-en-uit thermostaat altijd goed, want modulerende thermostaten zijn juist energiezuinig! Maar heb je stadsverwarming die niet aangestuurd wordt door een thermostaat, dan heb je een warmteregelaar nodig om een wifi thermostaat überhaupt te kunnen gebruiken. Wil je meer weten over de slimme thermostaat ga dan naar de site van SaniSpecials, ga naar de fysieke winkel of bekijk allebei!