Bouwen

Bij het kopen van een graafmachine moet je op veel dingen letten. Ook moet je een keuze maken tussen stalen rupsen of rubberen rupsen. Rubberen rupsen zijn sinds de jaren 90 steeds populairder geworden dan de traditionele rupsen. Dat komt waarschijnlijk doordat er meer behoefte is aan lichtere minigravers dan de wat zwaardere met stalen rupsen. In dit artikel bespreken waarom het handig kan zijn om te kiezen voor rubberen rupsen

Minimale grondschade

Mocht je een graafmachine inhuren dan wil je natuurlijk niet dat jouw tuin direct helemaal overhoop ligt. Kies daarom bij het huren van een graafmachine voor de minigravers met de rubberen rupsen, want dat zorgt voor veel minder schade aan jouw erf. De stalen rupsen zullen op hun beurt weer gigantisch veel vernielen.

Verbeterde operationele mogelijkheden

Rubberen rupsen zorgen voor veel grip op verschillende soorten ondergronden, maar ook op gronden waarbij grip vereist is zullen ze zich goed uit te voeten maken. Ze bieden namelijk een hele goede grip op veel verschillende soorten ondergronden, waardoor het gewicht van de graafmachine goed wordt verdeeld, waardoor er meer stabiliteit wordt geboden. Hierdoor glijd je graafmachine niet snel weg met bijvoorbeeld een modderachtige ondergrond.

Handig voor operaties met een korte tijdspanne

Natuurlijk zitten er ook deadlines aan veel bouwprojecten, daarom is het heel handig dat je met rubberen rupsen veel verschillende ritten kan maken in tegenstelling tot de graafmachines met zware stalen rupsen.

Eenvoudige installatie

Mochten je rupsen kapot zijn, dan kan je minigravers met rubberen rupsen sneller vervangen dan de graafmachines met de stalen rupsen. Zo kan je bijvoorbeeld rijwerkonderdelen zoals sprockets snel vervangen.