Bouwstaalmatten

Om een gewapende wand of vloer te maken wordt er gebruik gemaakt van bouwstaalmatten, maar ook in prefab elementen voor de bouw. Je kunt de matten onderverdelen in een aantal groepen, een standaardmaat is voorzien aan de uiteinden van zogeheten stekken. Hierdoor hoef je geen extra wapening te plaatsen als de meerdere matten achter elkaar moet plaatsen, vooral bij vloeren die groter van oppervlakte zijn is dit handig. De standaard mat is de meeste gebruikte mat in de bouwwereld. 

Bouwstaalmatten

Gebogen matten

Lettermatten worden ook wel gebogen matten genoemd, deze matten bieden interessante voordelen. In veel gevallen kun je er flink mee besparen omdat het om materiaal gaat wat goedkoper is. Voor de arbeid zijn de matten ook interessant, omdat er minder arbeidstijd voor de verwerking nodig is bespaart dit ook veel geld. Gebogen matten kun je overal krijgen, het is ook een van de soorten welke erg veel wordt gebruikt tijdens de bouw. Bij specifieke bouwonderdelen worden de matten doorgaans veel gebruikt, bijvoorbeeld voor tunnels.

Matten op maat gemaakt

Speciaalmatten zijn bouwstaalmatten welke op maat zijn gemaakt, in de meeste gevallen worden er aparte bouwwerken mee gemaakt. Je kunt er mee doen wat je wilt, ze zijn geschikt om zeer grote bouwwerken mee te maken. De matten kunnen naar wens worden aangepast voor speciale werken die moeten worden gemaakt in de bouw, de locatie en toepasbaarheid spelen over het algemeen een grote rol. Bouwmatten die gegalvaniseerd zijn kunnen ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld een schutting in de tuin.