Inmiddels weet het merendeel van de mensen wel dat recyclen erg belangrijk is. De vormen die vooral bekend zijn de iedereen is het recyclen van onder andere plastic, waaronder flessen en verpakkingen. Een andere vorm is het recyclen van papier, waaronder de kranten folders en andere papieren documenten onder vallen. Ook zijn er veel containers om kleding mee te recyclen. Hiermee zorgen we er voor dat we minder energie besteden aan het maken van nieuwe producten, en veel besparen door het oude te hergebruiken.

Een geheel andere tak van recycling is het recyclen van oud ijzer, ook wel schroot genoemd. Onder schroot valt staal, messing, koper, ijzer en aluminium. De prijzen die schroot kan opleveren zou je nog wel eens kunnen verrassen. Koper is een van de schroot soorten die soms uitstijgt tot een goede 6 euro per kilo, nu lijkt dat niet veel maar voor een industriële omgeving zou dit nog wel eens een goede meevaller kunnen zijn. Mocht u willen weten wat de prijzen zijn dan kunt u bij www.123oudijzerprijs.nl/de actuele schrootprijs zien.


Wat vaak nog steeds gebeurt is dat deze schroot soorten nog steeds bij het  gewone afval belanden, dit kan komen door onwetendheid van wat voor waarde het schroot heeft. Wat is er nou fijner dan van de rotzooi in de tuin een zakcentje te kunnen maken, en ook nog een zorgen voor een beter milieu.

Vaak word er gedacht dat schrootwerven niet veel aandacht hebben voor particulieren dit is omdat industriële omgevingen natuurlijk onwijs veel oud ijzer hebben en dus veel interessanter lijken dan particulieren. Maar dat is zeker niet het geval. Indien u wilt weten waar uw oud ijzer terecht kan, probeer eens te kijken voor schroothandelaren bij u in de buurt en kijk wat u kunt doen om een zakcentje te kunnen verdienen en een milieubewuste keuze te maken.