De alarminstallatie is populair onder huizeneigenaren. Maar waarom wint het alarm aan populariteit? Is het echt zo belangrijk om de woning te voorzien van een alarminstallatie? En wat mag een alarminstallatie kosten? Lees voor de antwoorden op bovenstaande vragen verder. Wees inbrekers te slim af en kies voor een goed beveiligingssysteem.

Populariteit alarm voor thuis stijgt

Waarom wint de alarminstallatie aan populariteit? Steeds meer mensen laten hun woning beveiligen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een alarm. Deze installatie  wordt in de woning geplaatst, zodat criminelen geen kans maken in de woning. Er is echter wel wat ervaring en inzicht nodig om het geschikte systeem in een woning te plaatsen. De belangrijkste keuze is: kies ik een draadloos of een bedraad alarm. Beide hebben zo hun voor en nadelen waar een expert je alles over kan vertellen.

Voordelen van een alarminstallatie

Is het echt zo belangrijk om de woning te voorzien van een alarminstallatie? Het antwoord op deze vraag is simpel: ja! Helaas is het vandaag de dag ontzettend belangrijk om de woning te voorzien van goede beveiliging. Iedere dag worden er vele pogingen tot inbraak gedaan. Bekijk hier het overzicht woninginbraken per provincie en gemeente. Het maakt niet uit waar u woont. In de stad of in het dorp, afgelegen of in een drukke buurt, in een villa of in een appartement: inbrekers slaan overal toe. Daarom raden wij iedereen aan om te informeren naar effectieve woonhuisbeveiliging en wat de opties zijn. 

Prijs van een huisalarm

Wat kost een alarm voor thuis? Het eerste dat veel mensen afschrikt is de prijs van eenhet systeem.. Zonder te informeren, denken mensen automatisch dat zij voor de aanschaf van een alarm diep in de buidel moeten tasten. De kosten vallen in de praktijk reuze mee. Met name de Wifi-alarmen inclusief sensoren en camera’s zijn tegenwoordig zeer betaalbaar. Voor €250 – €500 heb je al een heel geschikt systeem met veel opties en altijd toegang via een handige mobiele App. Vaak rekenen de moderne systemen nog wel aparte abonnementskosten. Reken op ongeveer €10,00 tot €20,00 per maand, afhankelijk van het aantal extra opties dat je neemt. Wil je bijvoorbeeld altijd meldingen op je telefoon of wil je dat alles doorgeschakeld wordt naar de meldkamer? Dan ga je iets meer betalen. De meest betrouwbare systemen zijn de GSM-alarmen die niet afhankelijk zijn van een internetverbinding of stroom. Deze zijn vaak iets duurder maar bieden wel meer zekerheid bij een noodgeval.