schuifpui

Een schuifdeur en een schuifpui zijn allebei deuren. En ook schuif je ze allebei om ze open te maken. Maar wist je dat er toch een verschil is tussen een schuifdeur en een schuifpui? Een schuifdeur wordt namelijk alleen binnen in het huis gebruikt, om kamers met elkaar te verbinden. Een schuifpui wordt gebruikt als deur om binnen en buiten met elkaar te verbinden, zo is het vaak dus een deur die het binnenhuis met de tuin verbindt. Beide kunnen dus in je huis geplaatst worden, maar in het huis zal het altijd een schuifdeur zijn, en naar de tuin toe altijd een schuifpui!

schuifpui

Een schuifpui zorgt voor meer licht en ruimte

Een schuifpui wordt vooral gebruikt om van binnenshuis naar de tuin of het terras te gaan. De schuifpui bestaat vaak merendeels uit glas, en is in principe een glazen wand. Doordat het een glazen wand is, wordt de woning optisch vergroot, het lijkt namelijk net alsof de woning doorloopt in de tuin of het terras. Door al het glas zal er ook veel licht de kamer in vallen. Ook zijn schuifpuien handig voor in appartementen, je hebt zo namelijk geen deur nodig die moet kunnen draaien. Hierdoor zijn schuifpuien geschikt voor alle soorten woningen, en is het niet alleen geschikt voor huizen met tuinen, maar ook voor appartementen met balkons.

Ook een schuifdeur zorgt voor meer ruimte

Waar een schuifpui zorgt voor meer ruimte binnenshuis, doet een schuifdeur dat net zo goed. Als je niet veel ruimte in huis hebt, maar wel een mooie deur wilt hebben, is een schuifdeur de perfecte oplossing. Met een normale deur is er namelijk ruimte nodig om deze te kunnen openen, maar met een schuifdeur is dat helemaal niet zo. Ook zijn schuifdeuren goed te gebruiken om spullen achter te verbergen die je niet altijd in het zicht wilt hebben. Een andere manier om een schuifdeur te gebruiken is dat als er een grote open ruimte is, je deze leuk kan verdelen door middel van het ophangen van een schuifdeur.