De melkbus is natuurlijk van oorsprong bedoeld om melk te vervoeren van de boer naar de fabriek. Grote tankwagens zoals wij die nu kennen waren er toen nog niet. Wist u dat de melkbus tot in de jaren zeventig werd gebruikt? De melkbus is dus een onderdeel van onze geschiedenis en cultuur. De melkbussen worden doorgaans in drie maten gemaakt. De meest beschikbare maten zijn 20, 30 en 40 liter.

Zeer decoratief

Melkbussen zijn immens populair bij een zeer breed publiek. Dit komt doordat ze zo multifunctioneel en decoratief zijn. We gebruiken de melkbus niet meer voor de originele functie. Maar ze zijn prima geschikt om een tweede leven te vervullen. Zo kunnen ze geschilderd worden in Delfts blauw bijvoorbeeld. Maar ze worden ook veel gebruikt als originele bloembak. In de zomer kan het die eye catcher zijn in de tuin wanneer de planten of bloemen vol in bloei staan. Een aantal grappige weetjes. De melkbus is echt een icoon in Nederland. Dit wordt nog een keer extra bevestigd. In Staphorst staat een heus melkbussen monument. De melkbus wordt dus in volle glorie haar eer toegekend die haar toekomt. De melkbus vertegenwoordigd onze jarenlange band in de zuivel. De zwart witte koeien zijn in veel vakantiefoto’s onderdeel van het landschap. De foto’s gaan de hele wereld over.  

 

Oude tradities herleven

Karbiet schieten is sinds jaren al een traditioneel gebruik in sommige zuidelijke, noordelijke en oostelijke gebieden van Nederland. Het staat ook wel bekend als pulleschieten en in Brabant noemt men het ook wel losschieten. Normaliter vindt het plaats rond oudjaar, hoewel veel mensen het ook nog wel eens willen doen tijdens een bruiloft. Een ouderwetse, boerse traditie waarbij karbiet in een melkbus wordt gestopt en vervolgens afgeschoten wordt. Het geeft een behoorlijke knal, en de karbiet is dan ook nog steeds goed verkrijgbaar. Daarnaast heeft karbiet niet bepaald een heel hoge prijs, het is via veel webshops nog steeds aan te slepen. Daarnaast heeft karbiet door de jaren heen al meerdere functies gehad. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt voor fietsverlichting.

 

Makkelijk online te bestellen

Bestel nu uw melkbus. Ze zijn eenvoudig via de website te bestellen in diverse maten en uitvoeringen. Kijk niet verder. Wij leveren uitsluitend melkbussen van de beste kwaliteit.