hondenhek

Een hondenhek is een goede optie als je niet wil dat jouw hond constant de trap op en af loopt, of als je bijvoorbeeld niet wil dat die een bepaalde ruimte in gaat, als er geen toezicht is. Bijvoorbeeld als er pannen opstaan in de keuken, of om welke reden dan ook. Heel veel traplopen, zeker op een ongecontroleerde manier, is natuurlijk niet goed voor de gewrichten van honden. Je hond kan best een keer per dag mee naar de slaapkamer, maar stel je voor dat die hele dag de trap op en neer rent als je niet thuis bent, dat is minder goed voor zijn gewrichten en botten. 

hondenhek

De eerste 6 maanden sowieso niet traplopen

Als je een puppy neemt, is het kopen van een hondenhek voor bij de trap en het direct laten installeren, nog voor de puppy komt, de beste optie als je het mij vraagt. Op die manier kun je voorkomen dat je puppy de trap op en af loopt. Dat is gedurende zijn hele levensduur belangrijk, maar als puppy nog veel meer. Ik zou er sowieso voor proberen te zorgen dat de hond de eerste 6 maanden, wanneer alles constant groeit, geen trap loopt. Dus let daar goed op, want je wil geen blijvende schade ontwikkelen in deze periode van groei en ontwikkeling.

Je hond onder controle krijgen

Als je een puppy neemt is het heel belangrijk om je hond het juiste gedrag aan te leren. Als die heel klein is lijkt het misschien allemaal nog schattig, maar op latere leeftijden wordt het verkeerde gedrag van honden ronduit gevaarlijk. Je moet er daarom vroeg bij zijn. Een puppycursus is dan aan te raden, zeker voor je eerste hond. En je kunt je hond ook controleren met een hondenhek of een bench. Kijk online voor opties.