De bouwlamp is zo’n typische tool die voor veel klussers en zakelijke professionals in de bouw de gewoonste zaak van de wereld is. Naast een goed gevulde gereedschapswagen, zie je dit product erg vaak terug komen.

 Je komt er echter vaak pas achter hoe belangrijk of waardevol iets is als je het niet bij de hand hebt. Dit gaat zeker ook op voor bouwlampen. Ga maar eens klussen in een ruimte die onvoldoende verlicht is om goed te kunnen zien wat je aan het doen bent. Of liever, doe dit niet en schaf gewoon snel een goede lamp voor dit soort karweitjes aan. Dit helpt ongelukken voorkomen en is ook stukken beter voor jouw ogen. Helaas zijn er anno nu nog steeds mensen die deze goede raad in de wind slaan. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

De duurzame bouwlamp

Het zal je vast niet verbazen dat led verlichting ook bij dit soort lampen de nieuwe standaard is. De led bouwlamp, ook wel led werklamp genoemd, is dan ook de meest verkochte variant. De led werklamp is qua aanschaf dan wellicht iets duurder dan de overige bouwlampen, de levensduur daarentegen is beduidend langer. Ook is de led bouwlamp een stuk energiezuiniger dan zijn voorgangers. Een bouwlamp led is ook nog eens een heel heldere lichtbron en verschaft je dan ook het beste zicht op waar je mee bezig bent. Een led lamp voor bij al je klussen is dus een heel duurzame aankoop en eentje waarmee je laat zien dat ook jij aandacht hebt voor het milieu en de generaties die na ons komen.

Verschillende modellen

De werklamp is in verschillende modellen te koop. Eén van de uitvoeringen die je steeds vaker ziet is de zogenaamde hoofdlamp. De hoofdlamp draag je, zoals het woord al aangeeft, om dan wel op je hoofd door middel van een elastische band. Het grootste voordeel van deze werklamp is dat je je handen vrij hebt en dat de lichtbron altijd precies daar is waar jij naar kijkt.