Als je een huis binnenloopt en je verwondert over de versiering, waarom is dat dan? Waarom heeft de eigenaar een goede smaak? Goed voor een deel. Maar het belangrijkste is, omdat je het kunt zien! Verlichting is een van de belangrijkste dingen bij het decoreren, dus je moet zorgvuldig de decoratieve lampen kiezen die je in jouw huis gaat installeren.

Vloerlampen

Als een type lamp nu bijna meer als decoratief element wordt besteed dan voor zijn functionaliteit, dan is dat ongetwijfeld de vloerlamp. Design vloerlampen hoeft niet aan te staan ​​om een ​​ruimte te verlichten.

Sinds het midden van de 20e eeuw worden in elk huis staande lampen opgelegd, die vele malen meer bekendheid krijgen dan de plafondlampen zelf. En de waarheid is dat het niet verrassend is, aangezien ze zijn ontworpen om over het algemeen een hele omgeving te verlichten en in middelgrote kamers een goedkopere optie worden. Het zijn ideale lampen voor lage plafonds.

Daarnaast kunnen we eindeloze modellen vloerlampen vinden die zijn ontworpen om specifieke punten te verlichten. Dat wil zeggen: focussen. Ze zijn ideaal voor het verlichten van een leeshoek of studieplekken, aangezien ze alle verlichting specifiek naar de plek richten waar het nodig is.

Wandlampen

Wandlampen zijn ideaal om kosteloos een kamer te verlichten. Ze zijn meestal te vinden in gangen en gangen, plaatsen waar geen krachtige lampen nodig zijn. Ze hebben meer esthetische dan functionele bedoelingen. Maar ja, het is een ideale decoratieve toevoeging voor moderne huizen.

Ze waren lange tijd in onbruik omdat de huidige verdelingen van de huizen, die meer naar het open concept neigden, geen wandlampen nodig hadden. Logisch: met minder muren heb je minder plek om lampen te plaatsen. Voordat ze vaker voorkwamen, en daarom zijn er tegenwoordig zoveel modellen vintage wandlampen. Maar onlangs is de creatie van zeer moderne en originele ontwerpen gepromoot waardoor ze zijn teruggekeerd naar huizen over de hele wereld. Het is een zeer aantrekkelijke optie dankzij zijn lichtheid, omdat het de structuur van een kamer niet hindert. Door de veelzijdigheid van een wandlamp kun je jouw huis zowel een verfijnder als een leuker tintje geven . Wat je bedoelingen ook zijn, zoek naar die wandlamp, want hij zal zeker een schoonheid aan je leven toevoegen.