Veiligheid op je balkon

balkonhek

Ben je nu net verhuisd naar een woning met een balkon, dan kan het zo zijn dat het balkon nog niet is afgeschermd. Het is namelijk niet standaard voor een woning om een balkon af te schermen. Echter is het voor de veiligheid uiterst belangrijk dat je je balkon wel afschermt. Veiligheid is voor iedereen belangrijk en al helemaal als het gaat om wonen. Er zijn meerdere opties voor het afschermen van je balkon. Zo heb je een mix van moderne en klassieke opties zoals balkon spijlen in alle soorten en maten. Er is voor iedere stijl wel wat te vinden en zo is er ook voor elke situatie wel wat te vinden.

Huisdieren

Heb je nou katten of honden, dan moet je er goed over nadenken wat voor soort balkon omheining je voor je balkon wilt hebben. Zo is het voor de veiligheid van je huisdier belangrijk om een dicht balkon hekwerk te hebben. Zo zou je kunnen kiezen voor glashekken of plaathekken. Je wilt natuurlijk niet dat je kat of hond tussen je balkon spijlen naar beneden kan vallen. Daar en tegen geldt dit niet voor alle huisdieren, want wanneer je een grote hond hebt verbreed je optie door wel te kunnen kiezen voor balkon spijlen.

Privacy

Mensen houden vaak ook wel van een beetje privacy. Als je een achtertuin hebt schermen de planten of het hek je tuin af, waardoor niemand je ziet zitten. Dan kan je lekker zonnen in je bikini of zwembroek zonder dat je het gevoel hebt dat er mensen naar je zitten te kijken. Bij een balkon zou je denken dat je altijd wel mensen hebt die je kunnen zien, maar je kunt dit tegengaan door privacyschermen neer te zetten. Met dit privacyscherm kun je een scheiding maken tussen je eigen balkon en het balkon van je buren.