Wanneer je een baan hebt in de bouw of wanneer je een huis laat bouwen en vaak op het terrein moet/wilt zijn, is het erg slim om veilige werkkleding aan te hebben. Al lijkt dit soms niet heel belangrijk, het kan zeker een groot verschil maken wat betreft jouw veiligheid. Op een bouwterrein wordt namelijk veel heen en weer bewogen en er wordt gewerkt met gevaarlijk materialen. Het is daarom essentieel dat jij jouw bedrijfskleding hierop aanpast. Deze blog vertelt welke aspecten jouw bedrijfskleding ‘bouw-proof’ maken!

Reflectie

Misschien wel één van de belangrijkste aspecten is reflectie op jouw werkkleding. Bouw stopt namelijk niet altijd als het donker wordt waardoor er licht nodig is om dingen te kunnen zien. Ook al staat er vaak een bouwlamp op het terrein, het is alsnog belangrijk om kleding te dragen die opvalt in het donker. Om dit te doen, is het slim om kleding aan te schaffen dat reflectiestroken bevat. Denk bijvoorbeeld aan jassen met lichtstroken op de mouwen of werkbroeken met reflectiestroken op de zijkanten. Ook veiligheidsjacks zijn aan te raden. Zo kun jij veilig over het bouwterrein lopen! 

Schoeisel

Omdat bouwplaatsen veel zware, grote en gevaarlijke materialen bevatten, is het altijd een goed idee om goede schoenen aan te hebben wanneer je werkt op een bouwplaats of een bouwplaats betreedt. Het kan namelijk gebeuren dat er iets op je voeten valt. Als je dan geen schoenen aan hebt met een stalen neus, kan dit jouw voeten erg beschadigen. Schaf dan ook goede werkschoenen aan als je jezelf vaak rondom bouwprojecten bevindt. Kwaliteit is hierbij heel belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens bij Grisport voor goede werkschoenen. 

Bedekking

Het is misschien vanzelfsprekend, maar je hoofd bedekken is ontzettend belangrijk op een bouwplaats. Er kunnen veel materialen uitsteken of misschien wel vallen waardoor je jezelf flink kunt bezeren. Draag daarom altijd een helm! Daarnaast is het ook verstandig om kleding aan te hebben die je hele lichaam bedekt. Dus geen korte broeken of korte shirts. Op deze manier kun jij je lichaam beschermen van gemene verwondingen aan je lichaam. Een bijkomend positief effect is dat je ook minder snel vies wordt!