De verkoop van kunstgras neemt alsmaar toe. Steeds meer mensen zien de voordelen zoals weinig onderhoud in en besluiten om de overstap te maken van natuurlijk gras naar kunstgras. Een gladde natuurlijke grasmat is wat iedereen wil, maar dit vraagt om veel tijd en energie. Met kunstgras geniet je altijd van een gladde mat zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Waarom zou je wel of niet voor kunstgras moeten kiezen? In dit artikel lees je het antwoord op deze vraag!

De opmars van kunstgras

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die niets van kunstgras moesten hebben en die later bijgedraaid zijn en toch de voordelen van kunstgras zijn gaan in zijn. Natuurlijk is een gladde grasmat het mooiste, maar tegelijkertijd ook een illusie. Een natuurlijke grasmat onderhouden kost enorm veel tijd en levert vaak niet het gewenste resultaat af. Het dient voldoende zonlicht en regen te krijgen en daarnaast zal je de mat regelmatig moeten maaien. Niet iedereen heeft hier tijd voor waardoor men al gauw een oplossing vindt in kunstgras.

 

Zo, en dan nu de voordelen

Er zijn genoeg voordelen op te noemen betreft kunstgras. Zo heeft het geen onderhoud nodig en blijft het er altijd groen uit zien. Daarnaast kunnen kinderen heerlijk hun gang gaan zonder schade aan de grasmat aan te richten. De kunstgrasmatten van tegenwoordig zijn bovendien niet van echt te onderscheiden. Daarnaast kan kunstgras tegen een stootje en hoef je je bij extreme weersomstandigheden geen zorgen te maken. Zonder ook maar enige arbeid te verrichten blijft de kunstgrasmat er altijd mooi en groen bij liggen.

 

Wat zijn de nadelen?

Kunstgras is een stukje duurder dan natuurgras. Maar dit haal je er eenvoudig uit aangezien de levensduur van kunstgras een stuk langer is. Daarnaast houden konijnen en vogeltjes niet van kunstgras en zal je deze dan ook niet meer in je tuin zien. Dat is natuurlijk jammer. Ook kan een sliding tijdens het bespelen van een sport brandplekken veroorzaken. Het is belangrijk dat je je kinderen hierover inlicht, aangezien wonden veroorzaakt door kunstgras gauw ontsteken door het rubber dat zich in het gras bevindt. Tot slot is kunstgras minder milieuvriendelijk dan kunstgras.

We hopen dat onze opsomming van de voor- en nadelen de keuze makkelijker maken. Wil je graag nog meer informatie lezen over kunstgras? Neem dan eens een kijkje op kunstgras voor je tuin. Hier vind je een uitgebreid aanbod van mooie kunstgrasmatten.