De meeste Nederlanders kunnen genieten van een mooie tuin. Bij een mooie tuin mogen de juiste planten natuurlijk niet ontbreken. Koop je de klanten bij een kwekerij in de buurt of online dan zal je deze zelf moeten aanleggen. In dit geval is het belangrijk dat je het een en ander afweet van planten voordat je besluit om hier mee aan de slag te gaan. Lees snel verder en wat de beste en eenvoudigste manier is om planten aan te leggen.

 

De meeste mensen hebben geen flauw idee hoe ze een plant moeten aanleggen. Ze kijken bijvoorbeeld een filmpje en op basis hiervan beginnen ze met de aanleg. Met een beetje voorbereiding en verdieping kun je een hoop problemen en verrassingen in de toekomst voorkomen. Bovendien kom je erachter hoe makkelijk het onderhouden van planten is. Als het maar consistent genoeg gebeurd! Hieronder geven we een aantal handige tips hoe je kunt beginnen met het aanleggen van nieuwe planten.

 

De border aanleggen

Allereerst is het belangrijk dat je een stukje grond voor de planten vrijmaakt. Dit noemen we een border. Voordat je begint maak je de border onkruidvrij en vervang je de bovenste laag van de ondergrond zodat de plant gebruik kan maken van vruchtbare grond. Vergeet niet om de grond te splitten en hier vervolgens een emmer water overheen te gooien. Haal de planten uit de potten en zet deze op de plek waar je ze wilt hebben. Vervolgens graaf die net zo diep is als de emmer waar de plant in stond toen je hem kocht. Laat de plant in het gat vallen en voel het met zand. Vergeet niet compost te kopen en deze toe te voegen. Wij raden je altijd aan om voor natuurlijke compost te kiezen. Dit is beter voor het milieu waardoor planten nog langer meegaan.

 

Planten online kopen

We zien steeds meer mensen planten online kopen. Het voordeel hiervan is dat je de planten de volgende dag in huis hebt. Vaak weet de chauffeur van de webwinkel het een en ander van planten waardoor het jou op weg kan helpen. Kijk van te voren goed naar de eigenschappen van de planten zodat je precies weet hoeveel aandacht de planten nodig hebben. Ben je op zoek naar een betrouwbare webwinkel voor de levering van planten? Dan moet je zeker even een kijkje nemen op planten voor in de tuin kopen. Zij weten wat ze doen en leveren lekker snel. Ook ben je bij hun aan het juiste adres voor advies.