Een led paneel 30×120 is misschien niet een paneel die je je voorstelt als je aan sfeerverlichting denkt. Allereerst heeft led al een koud en kil imago en ten tweede zie je dit soort panelen meer in kantoren en loodsen dan op plekken waar sfeer nodig is. Het is inderdaad zo dat led panelen de ruimte bijzonder goed kunnen verlichten en daarom zijn ze ideaal op plekken waar goed licht belangrijker is dan sfeer. Maar wat je niet moet vergeten is dat een led paneel 30×120 ook voorzien kan worden van warm licht. Lees hier verder over led panelen en de manieren waarop je daar ook sfeervol mee kunt verlichten.

Wat is een led paneel 30×120?

Een led paneel 30×120 is een rechthoekig wit paneel van 30 centimeter bij 120 centimeter (0,36 vierkante meter) met daarachter een led lamp. Het paneel wordt in het plafond gemonteerd en dat is erg gemakkelijk. De montage accessoires worden meegeleverd. Daarna wordt het aangesloten op een schakelaar of een dimmer. Je kunt één led paneel 30×120 plaatsen, maar uiteraard zijn meerdere panelen ook mogelijk. Deze sluit je aan op één schakelaar, op een dimmer of op meerdere schakelaars, net zoals jou het beste uitkomt.

De mogelijkheden met led

Led als lichtbron heeft een groot aantal voordelen. Led verlichting is sterk en gaat daarom erg lang mee. Als je het licht snel aan en uit doet zal het niet kapot gaan. Het grootste voordeel van led is dat het erg zuinig is. Je betaalt voor het verlichten met een led paneel 30×120 dus heel weinig stroom. Led verlichting heeft de naam om koud te zijn en weinig sfeer te brengen in een ruimte, maar gelukkig is dat al lang niet meer zo. Led panelen moeten niet verward worden met de tl. Je kunt kiezen uit wit licht, helder licht, maar ook warm licht. En met deze laatste optie kun je je ruimte verlichten met een soort licht dat bijzonder veel lijkt op die van de ouderwetse en gezellige gloeilamp.

Sfeervol verlichten met panelen

Wil jij een ruimte sfeervol verlichten met een led paneel, dan is dat dus wel degelijk mogelijk. Plaats je het paneel in een woonkamer, een café, een restaurant of een andere ruimte waar een gezellige en gemoedelijke sfeer moet hangen, dan kies je uiteraard voor warm licht. Daarna zijn er een aantal andere opties waarmee je je verlichting minder industrieel kunt maken. Plaats de panelen bijvoorbeeld op willekeurige plaatsen in het plafond, om een speels effect te bereiken. Je kunt je led paneel 30×120 ook afwisselen met panelen van andere afmetingen of zelfs met ronde panelen. De mogelijkheden zijn groot.

De veelzijdigheid van led panelen

Of je nu voor een led paneel 30×120 kiest of een ander paneel, aan keuze bij LED Paneelstore is er geen gebrek. Ze zijn te passen in een groot aantal soorten gebouwen, kamers en interieurs. Laat je dus verrassen en onderzoek de mogelijkheden. Je zult door het led paneel niet worden teleurgesteld.