Je woonkamer is de plek in huis waar de meeste mensen de meeste waardevolle tijd doorbrengen. Lekker op de bank televisie kijken of borrelen met vrienden of familie. Stel je komt thuis van een drukke werkdag, dan wil je gewoon even relaxen in een rustige omgeving. Het is daarom heel belangrijk om je woonkamer in te richten zoals jij dat wil en waar jij je prettig bij voelt. Desalniettemin kan je vast en zeker wat tips gebruiken, in dit artikel geef ik je die tips! Lees je mee?

Welke functie heeft de kamer?

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke functie de kamer dient. Wil je de woonkamer bijvoorbeeld gebruiken om in te eten, wordt er vaak met de kinderen gespeeld of is de woonkamer alleen maar bedoeld om even tot rust te komen na een lange dag werken? Als je dit allemaal bepaald hebt kun je aan de slag met het functioneel inrichten van de woonkamer. Zo heb je bijvoorbeeld veel comfortabele meubels nodig als het vooral een lounge kamer wordt en veel ruimte om spullen op te bergen als je er vaak met de kinderen gaat spelen.

Welke woonstijl ga je hanteren?

Als je de functie hebt bepaald van de woonkamer kun je gaan bepalen welke woonstijl je gaat hanteren bij het inrichten van de kamer. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een moderne inrichting te nemen waarbij je gaat voor een minimalistische en strakke stijl. Of past de landelijke stijl meer bij jou smaak, bij deze stijl draait het vooral om warmte en gezelligheid.

Meubels

Wanneer je dit allemaal bepaald hebt ga je natuurlijk shoppen voor meubels. Een tip van ons is om te kijken naar een paar meubelstukken die je echt mooi vindt en die ook echt wat mogen kosten en de rest kan je misschien dan wat goedkoper inkopen. Heb je bijvoorbeeld een prachtige luxe hanglamp op het oog, ga er dan gewoon voor! Dan kan je je salontafel misschien weer wat goedkoper inkopen.

Meer interieur inspiratie opdoen? Neem dan even een kijkje op https://www.solfelt.nl/