Zit je te denken aan een traprenovatie? Goede keuze! Met een traprenovatie is ontzettend veel mogelijk en na de renovatie ziet jouw trap er weer uit als nieuw. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het laten renoveren van een trap en wat de mogelijkheden precies zijn. Er zijn verschillende manieren om een trap te laten renoveren die we hieronder presenteren.

Wanneer voor een traprenovatie kiezen?

Een traprenovatie is altijd een goede keus. Bij een traprenovatie vermijd je het kopen van een nieuwe trap waardoor je flink wat geld bespaart. Je ziet dat de meeste verouderde trappen in goede staat verkeren, maar er vaak minder goed uit zien. Is bij jou hetzelfde het geval? Dan kan een traprenovatie goed van pas komen. Door voor een traprenovatie bespaar je niet alleen flink wat geld; het laat je trap er ook nog eens als nieuw uit zien! De laatste jaren zijn steeds meer mensen bekend met een traprenovatie en dat is de reden dat een dergelijke renovatie steeds populairder wordt.

 

Renovatie met overzettreden

Bij een traprenovatie met overzettreden wordt een gloednieuwe trap over de verouderde trap geplaatst. Je maakt dus gebruik van de huidige constructie en vervangt de treden van de trap. Deze treden worden op de huidige treden geplaatst waardoor je trap er weer uitziet als nieuw. Kies je voor deze renovatie dan kun je kiezen uit verschillende soorten hout, zoals beuken, eiken, maar ook laminaat en vinyl. De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen voor beton kiezen. Dit geeft een simpele en stijlvolle look die veel mensen kunnen waarderen.

 

Trap opnieuw laten bekleden

Eveneens is het mogelijk om een trap opnieuw te laten bekleden. In dit geval wordt de vloerbedekking vernieuwd. In dit geval kun je voor een andere kleur kiezen of voor een andere stop. Het voordeel van opnieuw laten bekleden is dat je trap een compleet andere look krijgt en er weer uit gaan zien als nieuw. Eveneens is het mogelijk om een trap opnieuw te laten schilderen. Zo kun je er voor kiezen om de traptreden, de leuning en andere delen van de trap opnieuw te laten verfen.

Bij het uitzoeken van een geschikte traprenovatie bedrijf raden we je aan om in de buurt te kijken. Het voordeel van een goedkope traprenovatie in de buurt is dat je nauwelijks tot geen voorrijkosten betaald. Ook is het slim om bij vrienden en familie om aanbevelingen te vragen en eventueel verschillende offertes aan te vragen. Zo krijg je een beter beeld van de prijzen en weet je zeker dat je niet teveel geld betaald. Neem ook even een kijkje op goedkope traprenovatie.