Of je nu een houten kozijn hebt of eentje van kunststof: een renovatie is altijd mogelijk! Met een renovatie verleng je niet alleen de levensduur van je kozijn; je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee. In dit artikel geven wij informatie over een kozijnrenovatie en waarom het een slim is om dit te overwegen. Heb je kozijnen die aan het verouderen zijn? Lees dan snel verder!

Waarom voor een renovatie kiezen?

De meeste mensen overwegen nieuwe kozijnen aan te schaffen wanneer ze merken dat de huidige kozijnen aan vernieuwing toe zijn. Meestal is dit niet nodig, aangezien de kozijnen nog in redelijk goede conditie verkeren en zodoende gerenoveerd kunnen worden. Er zijn verschillende bouwbedrijven die hier gespecialiseerd in zijn, zoals kozijnrenovatie KKFH. Voorheen was kozijnrenovatie niet populair, maar steeds meer mensen beginnen in te zien hoeveel geld ze kunnen besparen wanneer ze voor een renovatie kiezen. Zowel houten kozijnen als kunststof kozijnen zijn geschikt voor een renovatie. Wel merken we dat houten kozijnen beter geschikt zijn voor een renovatie. Bekijk hier de mogelijkheden voor een kunststof kozijnrenovatie.

 

Houten kozijnrenovatie

Bij een houten renovatie wordt er eerst naar de kwaliteit van het hout gekeken. Zo wordt er bepaalt wat er moet gebeuren om de conditie van het hout te verbeteren. Zo kan hout bijvoorbeeld rotten wanneer het niet goed onderhouden wordt. In dit geval wordt het stukje hout dat verrot is vervangen. Ook zorgen kozijnrenovatie bedrijven vaak voor een nieuwe laklaag en wordt het verf vaak vervangen. Alle gaten worden verwijderd zodat hout van binnen niet gaat verrotten.

 

Wat is er nog meer mogelijk?

Naast het renoveren van een kozijn kan een dakkapel, gevel en deuren gerenoveerd worden. Het grote voordeel hiervan is dat je de levensduur verlengd zonder in een keer veel euro’s neer te leggen. Er zijn nog steeds veel particulieren die veel geld neerleggen voor een nieuwe dakkapel, gevel of deur. Dit is zonde van je geld, aangezien het meeste meubilair nog in goede conditie verkeerd. Hierdoor zien we steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor een renovatie.

 

De prijzen voor een renovatie verschillen nogal. Wij raden je aan om meerdere bedrijven te contacten en goed te kijken naar het aanbod. Zo is het bijvoorbeeld slim om een showroom te bezoeken en vrienden en familie te vragen met wie zij goede ervaring hebben. Door verschillende showrooms te bezoeken krijg je een beter beeld van wat er mogelijk is en wat je wel en niet wilt.