wtw filters

Als u wtw filters wilt aanschaffen voor uw huis, is het handig om te weten welke filtersoort u precies nodig heeft. Het verschil zit in de filterkassen. Welke u nodig heeft, licht aan de locatie van de woning en aan uw eigen situatie. Bij allergieën en longaandoeningen wordt bijvoorbeeld geadviseerd om een hogere klasse filter aan te schaffen.

Grof, medium en fijn

De verschillende filterklassen van de wtw filters worden in drie categorieën gesorteerd: grof, medium en fijn. De sorteren wordt gebaseerd op de eisen van ISO 16890, dit gaat vooral om hoeveel procent van de deeltjes per grootte worden tegengehouden. Hoe hoger het cijfer, hoe beter er gefilterd wordt.

Grof heeft de G1 tot en met G4 filters. Deze zijn echt bedoeld voor het reinigen van grover vuil, zoals insecten, zand en grof stof. G3 is het meest voorkomende filter. Dit is een goede optie als u niet in drukke steden woont of last heeft van allergieën.

wtw filters

Medium heeft klassen M5 en M6. Deze beschermen ook tegen fijner stof dat niet meer met het blote oog gezien kan worden. Ook pollen worden hierbij uit de lucht gefilterd, dus als u last heeft van hooikoorts of andere allergieën zou deze filter hierbij kunnen helpen binnen uw huis.

F7 tot en met F9 zijn hele fijne wtw filters. Hierbij is F7 de meest gebruikte van de fijne filters. Bij fijnstof filtert deze beter dan de medium filter. Er wordt genoeg gezuiverd voor een gezond binnenklimaat.

Kijk nu welke filter het beste bij uw situatie past.