dekbedovertrek

Het is geen overdrijving: er zijn mensen die weken hun dekbedovertrek niet verschonen. Met name mensen die het niet zo nauw nemen met hygiëne zien de noodzaak van regelmatig het bed verschonen niet altijd in. En waarom zou je dit ook elke week doen? Het is niet alsof je er hele dagen in ligt. Alleen gedurende de nacht ben je in je bed te vinden en dan slaap je, dus heb je geen last van hoe vies het bed is. Of toch wel?

dekbedovertrek

Slaapklachten door je dekbedovertrek

Er is een direct verband tussen je nachtrust en je slaapsituatie. Hierin kun je denken aan het frame van je bed en uiteraard maakt het ook uit wat voor matras je op slaapt. Maar een vaak vergeten aspect van de nachtrust is de dekbedovertrek. Je lakens hebben namelijk ook invloed op je nachtrust. 

Als een dekbed niet goed in die hoes zit, dan kun je met je ledematen tijdens de nacht vast komen te zitten in de deken. Daardoor ga je onnodig draaien en daar kun je weer te koud van worden of klachten door krijgen. Bovendien is een schoon bed beter voor je huid en je lichaamstemperatuur. Het is namelijk belangrijk dat de lakens niet vol met oud zweet zitten. 

Huidklachten oplossen

dekbedovertrek

Heb je veel last van puistjes en oneffenheden op je lichaam? Dan zou het zomaar kunnen dat je niet vaak genoeg je bed verschoont. Begin direct met minstens eens per week je bed verschonen.