knulst houten vloeren

De meeste mensen vinden het ontzettend lastig om een nieuwe vloer uit te kiezen. Dit is vrij logisch want er zijn erg veel verschillende vloeren waar uit gekozen kan worden. Twee veelvoorkomende vloeren in de Nederlandse huizen zijn houten en pvc vloeren. Bij houten vloeren ben je al snel geneigd om voor een eiken vloer te kiezen. In dit artikel worden de voordelen van zowel eiken vloeren als pvc vloeren benoemd. Zo kun jij voor jezelf hopelijk een geschikte keuze maken die hebt best op jouw belangen aansluit.

Beide vloersoorten zijn geschikt voor vloerverwarming

Allereerst zijn beide vloeren geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Vooral pvc vloeren gaan goed samen met vloerverwarming. Bij een eiken houten vloer is het van belang dat de vloer niet te dik en niet te breed is, dit kan zorgen voor problemen in combinatie met vloerverwarming.

Eiken Vloeren

Het schoonmaken van de vloeren

Een houten vloer is erg makkelijk schoon te houden, je kunt de vloer gerust stofzuigen. Daarnaast kun je eiken vloeren ook dweilen, mits je dit met speciaal schoonmaakmiddel doet. Het is namelijk zo dat hout niet tegen water kan, dit geldt ook voor eikenhout. Op het moment dat er wel te veel water op een eikenhout vloer terecht komt kan dit zorgen voor het buigen of het krimpen van de vloer. Voor een pvc vloer gelden er geen voorwaarde bij het schoonmaken. Het blijft ook bij de pvc vloer belangrijk om de vloer regelmatig grondig te reinigen.

Rubber in je huis?

Een nadeel van een pvc vloer is dat het niet goed tegen rubber kan, hierdoor kan de vloer gaan verkleuren. Dit levert lelijke plekken op de vloer op. Hierom is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van een geschikte vloer. Eiken houten vloeren kunnen daarentegen prima tegen rubber.

houten vloer