Houd deze tips in gedachten bij het kiezen van de perfecte zonwering die past bij je huis en landschap. Je hebt besloten dat een zonwering een mooie toevoeging gaat zijn aan je woning. De volgende stap is het kiezen van de juiste zonwering. Hier zijn enkele dingen die we aanbevelen bij het kiezen van je zonwering:

STATIONAIR, INTREKBAAR OF VRIJSTAAND

Het type zonwering is ook een zeer belangrijk aandachtspunt. Met oprolbare en intrekbare knikarmschermen kun je het scherm bedienen. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer je het scherm opbergt zodat je zoveel natuurlijk zonlicht kunt krijgen als je dat wilt.

Knikarmschermen zijn daarom bijzonder geschikt voor terrassen of dekken, zodat je ze kunt aanpassen wanneer ze niet worden gebruikt. Met behulp van motoren en schakelaars wordt het inschuiven van de luifel een koud kunstje. Vooral geavanceerde modellen hebben automatische zon- en windsensoren, zodat je er niet elke keer aan hoeft te sleutelen als het weer verandert.

Houd er echter rekening mee dat intrekbare luifels over het algemeen niet zijn ontworpen om zware regenbuien, harde wind of sneeuw te weerstaan. Als het slecht weer toeslaat, schuif dan je schermen in zodat ze niet worden beschadigd.

Vrijstaande zonweringen worden ook veel gebruikt voor terrassen, dekken of terrassen. Ze segmenteren effectief een ruimte, wat geweldig is als je bijvoorbeeld een apart gebied voor de barbecue wilt aanwijzen. Bedrijven houden ook van vrijstaande luifels, omdat ze kunnen worden gebruikt als reclame.

MATERIAAL

Verschillende materialen vereisen verschillende hoeveelheden onderhoud en passen bij het uiterlijk van bepaalde huizen boven andere. De twee meest voorkomende materialen zijn doek en aluminium:

  • Zonweringdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar hebben meer onderhoud nodig dan aluminium jaloezieën.
  • Aluminium jaloezieën zijn stevig, maar laten over het algemeen niet zoveel maatwerk toe als het gaat om ontwerp en kleuren.

HOEK

De hoek van een luifel is iets dat mensen misschien over het hoofd zien, maar is eigenlijk erg belangrijk voor de algehele prestaties.

Voor ramen die op het oosten of westen zijn gericht, wordt de grootte van de daling 65-75% aanbevolen voor optimale prestaties. Voor een raam op het zuiden kan de daling zo laag zijn als 45-60% omdat er minder dekking nodig is vanwege de hoek van de zon.

Bron: www.rainbow-collection.nl