afkortzagen

Er is zoveel gereedschap dat je ongetwijfeld nog wel eens een naam tegenkomt die je niet kent. Bijvoorbeeld afkortzagen. Afkortzagen zijn veel gebruikte zagen maar zeker niet iedereen weet wat het zijn. 

afkortzagen

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is een gemotoriseerde machine met een cirkelvormig zaagblad die ontworpen is om staafvormige voorwerpen van hout, kunststof en andere metalen zoals balken en staven in te korten of onder een bepaalde hoek verstek te zagen. De functies komen overeen met die van de handbediende verstekzaag, vandaar dat de termen afkortzaag en verstekzaag vaak in één adem worden genoemd. De afkortzaag is familie van de cirkelzaag, ook wel radiaalzaag genoemd.

Waarvoor gebruik je die zaag?

Je kunt de afkortzaag werkelijk voor van alles gebruiken. Afkortzagen worden echter doorgaans gebruikt om iets af te korten. Daar komt de naam dan ook vandaan. Afkortzagen zijn veelzijdig en worden misschien wel het meeste gebruikt om buizen en staven in te korten. Dat is een klusje dat je niet zomaar met een andere zaag kunt oplossen.

afkortzagen

Hoe kom ik aan een afkortzaag?

Als je een afkortzaag nodig hebt dan is het de vraag of je deze het beste kunt kopen of huren. Wanneer het gaat om slechts een klus in je huis die je verwacht niet te hoeven herhalen dan is kopen wel erg zonde. Huren is dan een betere optie en dat kan vaak al vanaf een paar tientjes. Kopen is pas nuttig wanneer je echt jarenlang verwacht gebruik te gaan maken van de zaag.