De traditionele oorfauteuil in een modern jasje

Oorfauteuils hebben nou eenmaal een uitstraling die echt iets klassieks met zich meebrengen. Het zijn stoelen met een mooie hoge rug en unieke vleugels die lijken op oren, vandaar de naam. Het plaatsen van zo’n stoel in huis kan moeilijk zijn door de indrukwekkende indruk die de stoel met zich mee kan brengen. Toch geloof ik dat het in elk huis een mooi plekje kan krijgen en echt een traditionele flair kan brengen. Om wat hulp te bieden met de styling van dit meubelstuk, zou er in deze tekst wat tips gegeven worden. Wie wil nou namelijk niet een opvallend interieur?

Hoe te stijlen 

Na de aanschaf van een product, is de vraag vaak hoe je het gaat gebruiken. Bij meubels is het vooral de vraag waar je het gaat neerzetten en hoe je de ruimte verder gaat stijlen. Oorfauteuils kunnen een prachtig pronkstuk zijn in een ruimte, maar zijn ook zeker opvallende stoelen. Om een ruimte echt die extra klassieke uitstraling te geven, kan je de stoel bij een mooie openhaard plaatsen. Wanneer je een rustiger design voor je bank hebt, kan je de stoel hier ook bij plaatsen om de woonkamer toch dat beetje extra te geven. Daarnaast is het ook zeker een goed idee om een lege hoek of ruimte op te vullen met een oorfauteuil.

Accessoires toevoegen

Zoals al wel duidelijk is geworden, is dit meubelstuk zelf al eentje die echt indruk kan maken. Deze traditionele uitstraling kan je toch nog wat versterken, of misschien juist wat rustigere maken. Sierkussens zijn hier bijvoorbeeld een goed idee voor. Dit kan in een contrasterende kleur om wat meer de aandacht te vestigen, of juist in een wat lichtere neutrale kleur. Naast de stoel een leuke staande lamp plaatsen maakt het ook net wat gezelliger. Dit is vooral een goed idee als je de stoel plaatst in een hoek. Verder geeft dit ook wat hoogte aan de inrichting, of fijn wat licht als je in de stoel wil lezen.