Er zijn een aantal voordelen van sedummatten. Bij het lezen van de voordelen begrijp je beter waarom steeds meer mensen voor sedummatten kiezen. Sedummatten zijn kleine plantjes die je bovenop het dak plaatst. Hier word je dak niet alleen mooi groei van, het isoleert ook nog eens een stuk beter. In dit artikel brengen we jou op de hoogte van sedummatten en geven we in een overzicht de voordelen weer.

Wat zijn sedummatten?

Sedummatten zijn zoals de naam het al doet vermoeden matten met kleine plantjes erop. Deze matten rol je uit op een dak wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Het grote voordeel van sedummatten is dat je in een korte tijd het dak groen kunt maken. Bij andere planten duurt dit vaak wat langer. Er zijn in totaal 250 verschillende soorten sedumsoorten. Het zijn plantjes die weinig onderhoud nodig hebben en elke weersomstandigheden overleven. Zo zijn ze vorstbestendig en hoef je ze in de zomermaanden geen water te geven. Ook na een flinke regenval staan ze nog gewoon overeind!

 

Een betere waterafvoer

De meeste mensen kennen het probleem van een slechte waterafvoer. Het komt regelmatig voor waardoor het water niet snel genoeg weg kan stromen. Zeker na een heftige regenval kan het lastig voor de leidingen zijn om het water te verwerken. Het grote voordeel van sedummatten is dat ze water opnemen en dus mee helpen met het afvoeren van het water. Volgens onderzoek wordt ongeveer 50% van het regenwater opgenomen en teruggegeven aan de natuur, wat deze dakbedekking ook nog eens natuurvriendelijk en duurzaam maakt. Het voordeel hiervan is dat je 70 tot 95% minder rioolbelasting hebt. Zo raakt het riool dus nooit meer verstopt.

 

Isolatie van het huis

Veel Nederlanders zijn druk bezig om het huis beter te isoleren zodat er minder koude lucht in de zomer ontsnapt en warme lucht in de woonruimten blijft hangen in de wintermaanden. Hierdoor ben je niet genoodzaakt om de kachel te stoken in de winter en kun je de airconditioning uit laten. Het voordeel hiervan is dat je de elektriciteitsrekening naar beneden brengt en bovendien een positieve bijdrage aan het milieu levert. Door voor sedummatten te kiezen bespaar je veel geld. Meer weten over het aanschaffen van sedummatten? Neem dan eens een kijkje op sedummatten kopen. Via deze website vind je veel bruikbare informatie en kun je de sedummatten ook aanschaffen mocht je deze nodig hebben.