Met zijn indrukwekkende bloemen en grote groene bladeren creëert de Strelitzia (ook wel Paradijsvogelbloem) en tropische ambiance. Als een exotische waaier, reiken de oranje-gele en blauw glanzende bloembladeren naar de lucht. Het lijkt misschien niet zo maar de plant is lang niet zo pretentieus. Een goede verzorging leidt tot groei en prachtige bloemen. bespreken de geschikte verzorgingstips zodat jij goed voorbereid bent bij een paradijsvogelbloem kopen.

Hoe verzorg je een Strelitzia

Vooral de bloeiende bloem van de paradijsvogel vangen je blik. De intense kleuren van de bloem vallen op tussen de grote robuuste bladeren. De paradijsvogelbloem is ook een geliefde bloem in boeketten. Maar als je jaren plezier wilt hebben van deze bloem, kun je deze goed in een bloempot zetten. Met een optimale verzorging kan de plant wel 2 meter in de pot worden.

Kies vast een zonnige plek uit voor het paradijsvogelbloem kopen want deze plant houdt van de zon! Van mei tot september kan deze plant dan ook goed buiten staan op je terras of balkon. Een warme en zonnige plek is dan geschikt. Pas op met te veel wind want deze kan de bladeren beschadigen. Een te donkere plek kan ervoor zorgen dat de plant geen bloemen gaat produceren.

De juiste grond voor je paradijsvogelbloem

Potgrond of gewone bloem aarde is heel geschikt voor de Strelitzia. Wat belangrijk is, is dat de aarde rijk is aan voedingsstoffen en dat het los en vochtig is zodat water en lucht de wortels goed kan bereiken. Echter als je plant nog jong is, is aan te raden om haar in een voedingsarme grond te zetten zoals een turfachtige grond. Je plant verpotten is nodig wanneer je huidige pot te klein wordt. Dit kun je zien als de wortels uit de onderkant van aarde beginnen te steken. Het meest geschikte moment voor het verpotten van je paradijsvogelbloem is na een bloeiperiode. De plant heeft gevoelige wortels die niet mogen beschadigen. Koop de juiste soort grond en een goed formaat pot bij het paradijsvogelbloem kopen.