Meer dan 40 procent van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Hier valt veel winst te behalen. Warm water maakt zo’n 10 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water wordt gebruikt om mee te douchen. Alle apparaten en lampen in huis zorgen samen voor 30 procent van uw energierekening. De vaste kosten voor uw aansluiting op het gasnet en elektriciteitsnet zijn 14 procent van de energierekening.

U kunt er niet langer meer omheen: milieubewust leven. U bent zelf medeverantwoordelijk voor het milieu. Besparen op energie is makkelijk als u weet waar u precies op moet letten. Door te besparen op energie helpt u het klimaat en uw huishouden met een lagere CO2 uitstoot. Lees hieronder hoe u met het besparen van energie ook geld bespaart. Mocht u nog vragen hebben n.a.v. onderstaande informatie, neem dan contact op met Energie-Control voor meer informatie! 

Tips energie besparen

Milieubewust leven kunt u op verschillende manieren doen. Niet één manier is de juiste, maar daardoor is het soms ook lastig om een start te maken. Soms heeft u een aantal praktische tips nodig, zodat u het gevoel krijgt: ‘dat ga ik doen!’.

  1.  Klimaat neutraal wonen

Een perfect geïsoleerde woning is het begin van een grote kostenbesparing. De verwachting is dat er in 2020 de eerste volledig energie neutrale woningen worden opgeleverd. Zuinige verwarmingsketels en zonnepanelen worden steeds vaker aangevuld met nieuwe interessante vormen van energiebesparende investeringen.

  •  Zorg voor een optimale isolatie

Veel onnodige warmte gaat verloren wanneer woningen niet of onvoldoende geïsoleerd zijn. Heeft u een woning met een perfect geïsoleerd dak, geïsoleerde vloeren en muren? Dan kunt u op jaarbasis veel geld op de energierekening besparen.

  • Investeer in een zonneboiler

Een duurzame aanvulling op de aanwezige HR-ketel is een zonneboiler. De terugverdientijd van deze investering is best lang, maar de besparing op energie loont zich al snel als u de rekening van de energiemaatschappij ontvangt.

  • Denk aan het energielabel

Het energielabel omvat alle informatie over de mate van isolatie en het verbruik van energie. Deze heeft een stimulerende werking als het gaat om isolerende verbeteringen en de uitstoot van CO2.

  • Kleine handelingen

Het besparen op het verbruik van energie hoeft helemaal geen geld te kosten. U kunt bijvoorbeeld de verwarming één of twee graden lager zetten. Het zit vaak in de kleine handelingen die u op jaarbasis best wat geld kunnen opleveren.