Is je trap aan het verouderen en aan vernieuwing toe? Dan is het de moeite waard om een traprenovatie te overwegen. Als je er over nadenkt zit je waarschijnlijk niet te wachten op een nieuwe trap. Het kost ontzettend veel tijd en bovendien kun je de keuken minstens een week niet gebruiken. Een traprenovatie daarentegen is binnen een dag gefixt! In dit artikel geven we de voordelen van een traprenovatie en vertellen we waar je op moet letten.

 

Een trap als nieuw!

Het grote voordeel van een traprenovatie is dat je trap er weer uitziet als nieuw! Bij de meeste ‘verouderde trappen’ is er niets aan de hand met de structuur en de constructie van de trap. Meestal ziet er trap er gewoon minder mooi uit waardoor mensen al gauw de aanschaf van een nieuwe trap overwegen. Totaal onnodig! Met een traprenovatie worden alleen de onderdelen vervangen tegen een veel lagere prijs. Bij een traprenovatie worden bijvoorbeeld de traptreden vervangen. Ook is het mogelijk om de trap te laten verfen of opnieuw te laten bekleden. Wat je wensen ook mogen zijn: na een traprenovatie ziet je trap er weer uit als nieuw zonder dat je hier een fortuin aan kwijt bent.

Een flinke besparing!

Bij een traprenovatie kun je doorgaans rekenen op een flinke besparing in vergelijking met de prijs die je kwijt bent voor een nieuwe trap. Zo hoeven er vaak maar een aantal onderdelen vervangen te worden en ben je minder arbeidskosten kwijt. Een ander voordeel van een traprenovatie is dat het niet veel tijd in beslag neemt. Zo kan een traprenovatie vaak al afgerond worden binnen een dag terwijl het installeren van een nieuwe trap vaak een aantal dagen in beslag neemt.

Traprenovatiebedrijf in de buurt vinden

Het is een slimme zet om voor een renovatiebedrijf in de buurt te zoeken. Zo betaal je geen of weinig voorrijkosten wat een groot verschil kan maken aan het einde van de rit. Er zijn vaak meerdere traprenovaties in de buurt te vinden – zeker in de stedelijke gebieden. Wil je eerst een beter beeld krijgen wat er met een traprenovatie allemaal mogelijk is? Dan is het wellicht een goed idee om een kijkje te nemen in een showroom. De meeste traprenovatie bedrijven stellen een showroom beschikbaar waar je op afspraak naar binnen kunt lopen.

Je doet er goed aan om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Zo krijg je een beter beeld van wat de mogelijkheden zijn en hoeveel geld je hier ongeveer voor kwijt bent. Vraag hier een traprenovatie offerte aan.