Bij een verhuizing zal een aantal stappen moeten volgen om alles in goede banen te leiden. In de meeste gevallen is het bijvoorbeeld raadzaam om een verhuisbedrijf in te huren. In dit artikel geven wij een checklist die je kunt gebruiken voordat je begint met verhuizen. Bij het volgen van deze checklist weet je zeker dat alles goed komt!

Waar moet je aan denken?

Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken. Doordat je veel dingen moet doen is het eenvoudig om bepaalde zaken over het hoofd te zien. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de huidige huur op tijd opzegt mocht je een huurwoning hebben. De meeste verhuurders hanteren een opzegtermijn van een maand. Daarbij zal je bepaalde verzekeringen moeten opzetten of moeten wijzigen. Voor het wijzigen of het afsluiten van een nieuwe verzekering is het handig om om je nieuwe woning op te laten meten. Zo wordt het voor verzekeraars eenvoudiger om je premie te berekenen. Daarnaast is het belangrijk dat je adreswijzigingen doorgeeft, zodat je eventuele post op je nieuwe adres ontvangt.

 

Beginnen met inpakken

Ongetwijfeld ga je veel spullen meebrengen naar je nieuwe onderdak. Maak een lijst met spullen die je mee wilt nemen en bestel alvast verhuisdozen- en dekens. We raden je aan om items die je niet meer gebruikt te verkopen of weg te gooien. Zo kun je met een schone lei beginnen. Daarnaast zijn bepaalde meubels te groot om mee te nemen. Denk eraan dat je deze tijdig uit elkaar moet halen. In de meeste gevallen is het slim om een verhuisbedrijf te regelen. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring en weet precies hoe het jouw spullen veilig naar je nieuwe woning transporteert. Ook hebben zij alle benodigdheden in huis om de verhuizing soepeltjes te laten verlopen.

Aan wie geef je een verhuizing door?

Het is erg belangrijk dat je mensen op de hoogte stelt van je verhuizing. In dit geval moet je niet alleen aan familieleden en vrienden denken, maar ook aan buren, werkgevers, zakenrelaties, gemeenten, huisartsen, specialisten, tandartsen, verzekeringen, kruisvereniging, kerk, notaris, bank, verenigingen, school en opleidingen, dagbladen en weekbladen. Vergeet ook niet de belastingdienst in te liggen en het centraal bureau motorrijtuigenbelasting. Ook DUO als je student bent kan een vermelding van je verhuizing waarderen.

Kortom er is genoeg om rekening mee te houden. Een verhuisbedrijf kan de meeste zorgen voor je uit handen nemen. Meer weten? Lees hier meer informatie over een particuliere verhuizing.