Een beton cire badkamer is modern, mooi en veelzijdig. Omdat het zo veelzijdig is als materiaal, past het bij verschillende inrichtingen, of die inrichtingen op zichzelf nou modern zijn of eerder iets anders. Hoe je het ook toepast, beton cire is altijd mooi – mits het goed is aangebracht. Dat komt doordat beton cire en metal stuc een product is met een betonlook. Het is afkomstig van het Franse betonstuc, dat op bijna iedere ondergrond kan hechten. Het product bestaat voornamelijk uit cement, hars en water, waaraan het gewenste pigment wordt toegevoegd om een bepaalde kleur te creëren. Dit wordt vervolgens aangebracht met een spaan, zodat je invloed hebt op de manier waarop het eindproduct eruit komt te zien: met meer grove stroken zullen er meer tekeningen te zien zijn, terwijl een rustige manier van uitsmeren zorgt voor een meer egale look.

Strakke look

Vooral in de badkamer kan de grove look goed staan, omdat er vaak niet zoveel losse spullen in de badkamer staan. Meestal zijn losse spullen opgeborgen in badkamermeubels, waardoor de badkamer zelf relatief weinig andere versiersels bevat. Dit geeft de ruimte om juist te spelen met de muren en de vloer in de badkamer. Hier kan je heel creatief mee zijn. Door een beton cire badkamer te nemen, met dus zowel beton cire muren als een beton cire vloer, creëer je meteen het idee dat er heel erg is nagedacht over de badkamer: deze oogt direct strak en verzorgd, zonder dat je daar heel veel andere dingen voor hebt moeten doen.

Pas op

Een beton cire badkamer kan echter niet uitsluitend met beton cire worden gemaakt. De vloer van de douche bijvoorbeeld dient van ander materiaal te worden vervaardigd. Dit heeft te maken met de laklaag van beton cire. Deze laklaag beschermt normaal tegen water, maar door vallende scherpe voorwerpen kan deze laag beschadigd raken. Daarom heb je hier ander materiaal nodig.